Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί άτομα κάθε φύλλου και ηλικίας.  Η αποτρίχωση με Laser, γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που την επιβάλλουν, όπως : θυλακίτιδα, ευρυαγγείες, ορμονικά, ερεθισμοί και δερματίτιδες, κύστη κόκκυγος, κ.α..  Στις περισσότερες των παραπάνω παθήσεων επιβάλλεται η απομάκρυνση των τριχών για την ίαση. Η εφαρμογή Laser σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, δίδει γρήγορα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας, σε ποσοστό έως 85%.

Σε ποιους απευθύνεται το Laser

Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας, αλλά και σε εφήβους (κατόπιν ειδικής κλινικής εκτίμησης).  Επίσης ενδείκνυται σε περιπτώσεις ψωρίασης και λεύκης, λόγω ότι είναι ο πιο ατραυματικός τρόπος αποτρίχωσης, εξαλείφοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης των πιο πάνω νόσων (φαινόμενο koebner). Οι διάφορες τεχνολογίες Laser: Alexandrite 755nm - Diode 808nm - Nt-Yag 1064nm, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλους τους φωτότυπους δέρματος (ανοιχτόχρωμους & σκουρόχρωμους) και όλες τις ποιότητες τρίχας (χοντρή, λεπτή, σκούρα, ξανθιά). 

 

Στο κέντρο μας, πριν την έναρξη του κύκλου συνεδριών, πραγματοποιείται εξατομικευμένη αξιολόγηση του περιστατικού, καθώς η ποιότητα της τρίχας και ο φωτότυπος του δέρματος είναι αυτά που μας οδηγούν στην βέλτιστη επιλογή τεχνολογίας Laser που θα εφαρμόσουμε, αναμένοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες, μετά την εφαρμογή Laser, δεν υπάρχουν ή ελαχιστοποιούνται, όταν τηρούνται οι οδηγίες που δίδονται στο άτομο και όταν η εφαρμογή γίνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους χειριστές.

Η διαδικασία του Laser

Πρόκειται για μία διαδικασία Μόνιμης και Οριστικής Αποτρίχωσης επιστημονικά αποδεκτή, για την απαλλαγή από την τριχοφυΐα.  Γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν οι συμβατικές μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως κερί – ξυράφι – χαλάουα και που ευθύνονται για θυλακίτιδα, επιδείνωση των ευρυαγγειών, αύξηση της τριχοφυΐας, χαλάρωση του δέρματος.

Η δέσμη φωτός του Laser στοχεύει την ρίζα της τρίχας, επιτυγχάνοντας την σταδιακή θερμική καταστροφή του θυλακίου, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί.  Έτσι, ο θύλακας καταστρέφεται και η τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

 

Laser Alexandrite Arion2 755nm : Ανώδυνη (με σύστημα ψύξης) και Οριστική Αποτρίχωση! Με μήκος κύματος 755nm, στοχεύει τον θύλακα στα ανώτερα στρώματα.  Έχει μεγαλύτερη επιφανειακή διείσδυση.  Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους θύλακες που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, όπως Άνω Χείλος και γενικά Πρόσωπο.

 

 

 

Laser 3DEEP – Trio Clustered Technology : Η Ασφαλέστερη και πιο Ολοκληρωμένη Τεχνολογία Αποτρίχωσης.

Το νέο Laser “3 in 1” όπου συνεργούν τα 3 πιο αποτελεσματικά μήκη κύματος Laser:  Alexandrite 755nm, Diode 810nm και Nd-Yag 1064nm.

Η σύνθεση των 3 διαφορετικών μηκών κύματος Laser, επιτρέπει να επιτυγχάνεται υψηλότερη κάλυψη και καλύτερη αποτελεσματικότητα, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε  διαφορετικά βάθη στη δομή του θύλακα της τρίχας.  Σε κάθε άγγιγμα της κεφαλής η συνέργια των 3 Laser. πραγματοποιείται ταυτόχρονα, με ασφάλεια και ανώδυνα για όλους τους τύπους δέρματος και για μαυρισμένα δέρματα. Έτσι η εφαρμογή του Laser πραγματοποιείται Χειμώνα - Καλοκαίρι χωρίς κανένα πρόβλημα.  Η τριπλή συστοιχία των Laser, αντιμετωπίζει όλες τις τρίχες: μαύρες, καστανές, ξανθές, κόκκινες, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.

 

 

 

Ηλεκτρόλυση ή Ριζική: Μέθοδος Αποτρίχωσης με Μόνιμα Αποτελέσματα. .Είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους και είναι κατάλληλη για όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος, σε γυναίκες και άντρες και για όλα τα είδη τριχοφυΐας. Πραγματοποιείται με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας, η οποία εισχωρεί στον θύλακα κάθε τρίχας ξεχωριστά, διοχετεύοντας ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό ρεύμα για κλάσματα δευτ/των. Στόχος είναι ο θύλακας της τρίχας και η θέρμανση του, σε σημείο καταστροφής. Αποτελεί την μοναδική μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης στις περιοχές που υπάρχει τατουάζ.

 

Αποτελέσματα Laser Αποτρίχωση

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, θα απολαύσετε ένα απαλό και λείο δέρμα. Μετά την τρίτη συνεδρία, συνήθως, επιτυγχάνεται μόνιμη μείωση τριχοφυΐας έως και 50%, ενώ η υφή του δέρματος βελτιώνεται εντυπωσιακά! Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριών, απαιτούνται 2-3 επαναληπτικές συνεδρίες κάθε χρόνο για την συντήρηση του αποτελέσματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, τόσο ο αρχικός αριθμός συνεδριών για την εξάλειψη της τριχοφυΐας, όσο και οι ετήσιες συνεδρίες συντήρησης, διαφοροποιούνται για κάθε άτομο. 

 

Επίσης σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, το στήθος και η κοιλιά, η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο βραδεία, σε σύγκριση με το μπικίνι, τα πόδια και τα χέρια, όπου συνήθως απαιτείται μικρότερος αριθμός συνεδριών και μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και πλήρης εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Γιατί Laser για Οριστική Αποτρίχωση...

 

Το Laser είναι μονοχρωματική δέσμη φωτός, το οποίο διαδίδεται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.  Άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως για παράδειγμα το παλμικό φως IPL (φωτόλυση), διαχέεται σε όλες τις κατευθύνσεις και έχει μεγάλο φασματικό εύρος. Το Laser έχει καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί εστιάζει σε συγκεκριμένο βάθος τον κάθε θύλακα, ανάλογα με το μήκος κύματος (Alexandrite 755nm, Diode 808nm, Nt-Yag 1064nm).  Ενώ το IPL (φωτόλυση) λόγω του μεγαλύτερου φασματικού εύρους διαχέεται και φθάνει σε πολύ μικρότερο βάθος.