Μία από τις πιο πρόσφατες εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους, είναι η λιποδιάλυση με την έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.  Με πολύ λεπτές βελόνες η ειδική για κάθε περίπτωση φόρμουλα ενίεται στον υποδόριο ιστό.  Οι ενέσεις γίνονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού.

Η θεραπεία για την μείωση του τοπικού λίπους έχει κύριο δραστικό συστατικό την ουσία phosphatidylcholine (λεκιθίνη σόγιας).  Παράλληλα με την φωσφατιδυλχολίνη, οι υπόλοιπες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα και φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, DMEA, organicsilicium, κ.α.) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες.

Το εξατομικευμένο «κοκτέιλ» έχει ως στόχο την  βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, την σύσφιξη (τέντωμα) των ιστών και την αποδόμηση των λιποκυττάρων (λιπόλυση).  Το λίπος που διαλύεται αποβάλλεται από το σώμα διαμέσου της συνήθους διαδικασίας του μεταβολισμού (διούρηση).

Μετά την θεραπεία μπορεί να εμφανισθούν εκχυμώσεις στα σημεία που έγινε η εφαρμογή και ίσως ελαφρύς κνησμός.

Για ανώδυνη μεσοθεραπεία, χωρίς εκχυμώσεις εφαρμόζουμε εναλλακτικά την τεχνική της Cryolipolyssis, δηλ. της μη ενέσιμης μεσοθεραπείας.

Μέσω του ειδικού μηχανήματος, διεισδύουν οι ίδιες ενεργές ουσίες του «κοκτέιλ» στο δέρμα χωρίς την χρήση ενέσεων, δηλ. χωρίς μικρο-τραυματισμό κι αυτό την καθιστά πιο κατάλληλη θεραπεία κυτταρίτιδας σε σχέση με την ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Εφαρμόζεται στις πάσχουσες περιοχές (προγούλι, μηροί, γλουτοί, ψωμάκια, κοιλιά) μέσω του μηχανήματος που εκπέμπει μικρο-ρεύματα χαμηλής συχνότητας.  Τα μικρο-ρεύματα φορτίζουν τα μόρια των δραστικών ουσιών επιτυγχάνοντας την διαδερμική μεταφορά τους.