ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – PDT : Νεανική όψη με την δύναμη του φωτός

Η Φωτοδυναμική-PDT (Photodynamic therapy) είναι μία 100% φυσική θεραπεία, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες. Χρησιμοποιεί την ενέργεια του ορατού φωτός, σε συχνότητες (400-760nm) ασφαλείς και με θεραπευτικές ιδιότητες. Η δράση του φωτός στα 400-760nm, είναι ιδιαίτερα αντιγηραντική, επουλώνει και επανορθώνει το δέρμα και τα προβλήματα του. Σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες UVA-UVB-UVC (190-400nm) που προκαλούν φωτογήρανση, αφυδάτωση και δερματικές φλεγμονές. Η Φωτοδυναμική θεραπεία αποκαθιστά άμεσα, γρήγορα και με ασφάλεια, την υγεία του δέρματος. Εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου και το καλοκαίρι.

 

Σε ποιούς απευθύνεται η ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - PDT

Η φωτοδυναμική θεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες, άντρες και εφήβους, με όλους τους τύπους δέρματος. Δεν έχει καμία παρενέργεια ή πόνο. Χαρακτηρίζεται από πληθώρα πλεονεκτημάτων και αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, για την αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων του δέρματος, όπως :

Αντιγήρανση : Το θεραπευτικό φως διεγείρει τους ινοβλάστες να συνθέσουν τέσσερις φορές περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, καθώς και άλλων πρωτεϊνών, που λειτουργούν ως δομικά στοιχεία του δέρματος.

Ακμή : Καταπολεμά το προπιονοβακτηρίδιο της Ακμής. Ανακουφίζει και δίνει υγεία στα ακνεικά δέρματα. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Οι φλεγμονές επουλώνονται και το δέρμα τρέφεται σε βάθος.

Ροδόχρους Ακμή ή Rosacea : Καταπραΰνει άμεσα το επίμονο οίδημα, που συνήθως υπάρχει στο δέρμα, που ταλαιπωρείται από την Ροδόχρου. Οι κοκκινίλες (ερύθημα) υποχωρούν και η όψη του δέρματος αλλάζει.

 

Η διαδικασία της ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ – PDT

H Φωτοδυναμική θεραπεία, εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και την πλάτη. Κατά την διάρκεια της εφαρμογής, δεν αισθάνεστε καμία απολύτως ενόχληση, γιατί δεν παράγεται θερμότητα. Τυχόν ερυθρότητα στην περιοχή της θεραπείας, υποχωρεί στις επόμενες ώρες.

Κατά περίπτωση γίνεται τοποθέτηση εξειδικευμένων προϊόντων που ενεργοποιούνται από το θεραπευτικό φως και προσαυξάνουν το αποτέλεσμα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση, χωρίς κανένα περιορισμό.

 

Αποτελέσματα ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ – PTD

Σταδιακά, με την εξέλιξη των συνεδριών το δέρμα αναγεννιέται και απελευθερώνεται από βακτήρια, δυσχρωμίες και ρυτίδες.
Κόκκινο φώς - Αντιγηραντική και επουλωτική δράση. Επιτυγχάνεται βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος. Επαναφορά της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης και μείωση της χαλάρωσης.
Μπλε φως - Αντιβακτηριδιακή δράση. Επιτυγχάνεται ελάττωση της έκκρισης του σμήγματος. Ελάττωση του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και σημαντική μείωση της φλεγμονής. Ο ιδανικός αριθμός συνεδριών που απαιτείται για την επίτευξη του τελικού επιθυμητού αποτελέσματος εξαρτάται από την σοβαρότητα της ακμής και την ανταπόκριση της στη θεραπεία.

 

Γιατί ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - PDT

Τα πλεονεκτήματα της φωτοδυναμικής θεραπείας σε σχέση με άλλες μεθόδους, είναι η απόλυτη ασφάλεια και τα γρήγορα και ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς αντιμετωπίζει σε διάφορα επίπεδα το πολυπαραγοντικό πρόβλημα της ακμής. Έρευνες δείχνουν ότι η από του στόματος λήψη φαρμάκων προκαλεί παρενέργειες όπως ζαλάδες, γαστρεντερικές διαταραχές, αλλεργικές αντιδράσεις κ.α. ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει αυξηθεί η ανθεκτικότητα του βακτηρίου P.acnes. Η φωτοδυναμική θεραπεία δεν έχει καμία παρενέργεια, ενώ δίνει πολύ καλά αποτελέσματα αρκετά γρήγορα. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μετά το πέρας της θεραπείας, το δέρμα μένει ενυδατωμένο και ελαστικό αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, που συνήθως ξηραίνουν το δέρμα.